Skip to content

August 4, 2015

3

New Task Sequence Deployments Missing for First Hour

Edit: This issue was fixed in System Center 2012 R2 SP1 (2012 SP2) CU2.

I found a new relatively minor issue with System Center 2012 R2 SP1 (2012 SP2).  After applying the update, I found an issue when creating new Task Sequences.If you create a brand new Task Sequence (ie. a new one for Windows 10), create a deployment (ie. assign to Unknown Systems Collection) and PXE boot a client, the new Task Sequence will not be found by the system. I found that if I just left everything and come back exactly one hour later, the Task Sequence will then show up in the list.

There appears to be a minor bug that occurs if the Task Sequence creation date is less than one hour from current time, then it fails to display the task sequence as an option. This issue does not affect modifications of already existing task sequences.  I spent some time trying, but could not find a way to force this to show up faster.  Also, this issue did not occur in previous versions.

Read more from Microsoft, SCCM, System Center
3 Comments Post a comment
  1. Luis
    Apr 27 2016

    hi. i have the same problem,You did fix it? I need you help LOL!

    Reply
    • Brent
      Apr 27 2016

      Yes, it is fixed in newer versions of SCCM. Upgrade to CU2 or newer (ie. 1511 or 1602).

      Reply
      • Luis
        Apr 27 2016

        thank you so much! this update could fix the problem with the answer file when try deploy windows 10? regards!

        Reply

Share your thoughts, post a comment.

(required)
(required)

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments